Forbrukslån
Forbrukslån

Det sier seg selv at når en utlåner tilbyr et forbrukslån uten sikkerhet, er det din inntekt, samt din økonomiske situasjon som ligger til grunn for hvor høyt lån du kan få innvilget. Hvor mye vi kan få låne varierer alikevell ganske mye hos de forskjellige utlånerne. Enkelte er villige til å ta en større risiko, men i så fall er det vanlig at lånet også koster en del mer.

Forbrukslån baseres på inntekt

La oss ta to eksempler. Hos GE Moneybank kan en 25-åring få et forbrukslån på kr 250 000 med en årlig inntekt på kr 200 000. Dette er ganske forskjellig fra f.eks. L’easy. Hos L’easy kan en 20-åring få låne maksimalt kr 50 000 hvis den årlige inntekten er på kr 150 000. Her finner vi altså at lånebeløpet også varierer med alder. Utlåner vurderer hver eneste søker individuelt og da spiller både alder, inntekt, samt den helhetlige økonomiske situasjonen inn.

Å låne mye er dyrt

Du kan kanskje oppleve begrensninger i hvor mye du kan låne ut i fra din alder. Men hos f.eks. Lendo kan en 20-åring låne hele kr 350 000 med en inntekt på kr 200 000. Husk alikevell at det er et forbrukslån vi snakker om og de blir dyre når summen er høy. Mange utlånere gir eksempler på sine hjemmesider og disse eksemplene ligger ofte på kr 65 000. Låner du en slik sum vil du hos de aller fleste utlånere ende opp med å ha betalt mellom kr. 93 000 og kr 98 000 for denne summen. Tenk altså nøye gjennom hvor mye du faktisk trenger å låne.