Annonse

Effektiv og nominell rente er forskjellig

Forbrukslån
Forbrukslån

I det man tar opp forbrukslån er det viktig å ha full oversikt over alle kostnader. Som regel vil man få forhånd motta informasjon om den nominelle renten, hvor långiveren vil fortelle hvor mye man må betale i renter. Den nominelle renten skiller seg fra den effektive renten ved at den kun gir oss summen som betales i renter. Dette er viktig å være klar over siden forbrukslån ofte inkluderer andre administrative kostnader som kommer i tillegg. Den effektive renten … Les mer

KlikkLån

KlikkLån forbrukslån
KlikkLån forbrukslån

KlikkLån er et selskap som har spesialisert seg på smålån og forbrukslån. De skreddersyr produktene ut i fra kundenes behov. Dette er gjerne i situasjoner der man må slå til på gode tilbud, trenger penger til ferie eller får andre uforutsette utgifter. KlikkLån eies av samme konsern bak blant annet Thorn og L’EASY. Dette gir kundene en sikkerhet, samt man får som regel god service og kundebehandling. Hos KlikkLån kan man låne fra minimum kr 5 000 og opp til kr 40 000. Det er med andre ord ikke store summene det er snakk om. Husk at det proporsjonalt sett er dyrest med de minste lånene. Når renter og gebyrer iberegnes, kan du ende opp med å betale betydelige summer tilbake, sammenlignet med hva du lånte opprinnelig. Vi anbefaler at man i alle tilfeller vurderer flere banker og utlånere, før man bestemmer seg.

Thorn

Thorn forbrukslån
Thorn forbrukslån

Mange av oss kjennere Thorn som firmaet man går til for å leie TV og hvitevarer. Datterselskapet Thorn Finans tilbyr både finansiering (avbetaling) av produktene de forhandler, samt enkle og greie forbrukslån. Bak seg har de det større finansselskapet L’EASY. Produktene fra Thorn Finans er i kategorien smålån. Det maksimale beløpet du kan låne er kr 100 000. For dette trenger du ikke stille med sikkerhet i noen som helst form. Pengene kan du bruke til å handle på Thorns nettbutikk, eller du kan få de satt inn på din bankkonto og bruke de til hva du vil. Smålån som dette er ikke de billigste lånene man kan få. Normalt er de laveste rentene å finne blant større lån. Samtidig er dette et greit alternativ til for eksempel kredittkort, som ofte er dyrere å betjene.

Folkia

Folkia mikrolån
Folkia mikrolån

Folkia tilbyr et av markedets mest uvanlige forbrukslån. Dette er et produkt som henvender seg til folk som trenger en begrenset sum penger, og som vil gjøre opp for seg raskt. Hos Folkia kan du låne mellom kr 1 000 og kr 20 000. Nedbetalingstiden avhenger av lånesummen du velger. For kr 1 000 får du en måned på deg til å gjøre opp. Låner du kr 20 000 har du maksimalt 12 måneder med månedlig nedbetaling. I situasjoner der du trenger å slå til på et godt tilbud, eller får uforutsette utgifter, kan dette være en grei løsning. Det stilles ingen krav til sikkerhet og du kan bruke pengene som du måtte ønske. Mange reagerer imidlertid på de tilsynelatende høye rentene, men den totale summen man betaler tilbake, er likevel ikke så skremmende.

Collectorlånet

Collectorlånet
Collectorlånet

Gasellebedriften Collector er et svensk finansieringsselskap som spesialiserer seg på små forbrukslån. Utlåneren har flere fleksible løsninger på lånesiden og har rykte på seg for å yte god service. Hos Collector kan du søke om lån fra kr 20 000 og opp til kr 100 000. Du trenger ikke stille sikkerhet i form av pant i egen bolig, bil eller løsøre. Collector stiller heller ingen krav til hva pengene kan brukes til. Smålån av denne typen er noe dyrere enn større lån fra andre banker. Rentebetingelsene er ofte dårligere på grunn av lånets størrelse. Dersom du trenger raske penger, er likevel dette et ganske greit alternativ. Bare sørg for at du har inntekter nok til å betjene gjelda du opparbeider deg. Det kan lønne seg å samle smålån av denne typen, i et større lån gjennom refinansiering. Dette gjelder også eventuell gjeld fra kredittkort og lignende.

Finansiering24

Finansiering24 forbrukslån
Finansiering24 forbrukslån

Finansiering24 formidler lån fra forskjellige banker de samarbeider med. Når du søker om forbrukslån fra slike låneagenter, sparer du både tid og unngår bryderi. Det koster deg ingenting ekstra, låneagenten tar seg betalt fra bankene for tjenesten. Fordelen for deg er at du får flere tilbud og kan velge det som passer best. Finansiering24 samarbeider med kjente og solide utlånere og banker, og yter god service for sine kunder. De siste årene har mer enn 50 000 kunder benyttet seg av tjenestene deres. Lånesummene du kan velge er på mellom kr 5 000 og maksimalt kr 500 000. Det kreves ingen sikkerhet ved pant i bolig eller annen eiendom når du låner. Bankene stiller heller ingen krav til hva pengene kan brukes til.

Axo Finans

Axo Finans forbrukslån
Axo Finans forbrukslån

Axo Finans er en låneagent som innhenter tilbud om forbrukslån og lån til refinansiering på dine vegne. Denne formidleren samarbeider blant annet med kjente banker som yA Bank og Bank Norwegian, med flere. Når du søker om lån via Axo Finans, vil du kunne motta tilbud om lån fra alle bankene selskapet samarbeider med. Det letter jobben for deg når du vil finne det mest gunstige lånet. Axo Finans har lang erfaring på dette området og yter god service. Du kan søke om lån fra kr 10 000 og opp til hele kr 500 000 via denne låneagenten. Dette er lån som det ikke stilles krav til sikkerhet i form av pant i bolig eller lignende. Tjenestene til Axo Finans er gratis for deg, uansett om du velger å akseptere tilbud eller ikke. Agenter som dette er også en kjekk løsning dersom du vil refinansiere dyre smålån eller gjeld fra kredittkort. Der er det mange penger å spare på å samle alle utgiftene i et billigere lån.

Centum Finans

Centum Finans forbrukslån
Centum Finans forbrukslån

Centum Finans har blitt et av landets mest populære selskaper innen låneformidling. Søker du om forbrukslån, eller lån til refinansiering av dyre smålån og kredittgjeld, innhenter Centum flere tilbud på dine vegne. Dette koster deg ingenting, låneagentene får betalt av bankene de samarbeider med. Dermed vil du motta flere tilbud og kan selv velge det som passer deg best. Dette lønner seg som regel. Konkurransen mellom utlånerne er hard, og de prøver selvsagt å kapre gode kunder. Da må de prøve å slå tilbudene til hverandre. Når du søker via Centum Finans, kan du få opptil kr 500 000 i lån uten sikkerhet. Du trenger med andre ord ikke stille pant i egen bolig eller noe slikt. Pengene kan du bruke til det du vil, dette legger ikke bankene seg oppi.

yA Bank

yA Bank forbrukslån
yA Bank forbrukslån

yA Bank er et norsk selskap som er ganske ny på utlånsmarkedet. Til tross for dette har banken allerede opparbeidet seg over 100 000 kunder her til lands. Servicen i yA Bank er upåklagelig og noe mange kunder setter stor pris på. At yA Bank har høstet priser flere år på rad i Bank NM er et godt skussmål for den gode servicen man opplever som kunde hos banken. Blant produktene til banken finner man en rekke forbrukslån og kredittkorttjenester. yA Bank tilbyr lån uten sikkerhet på inntil kr 500 000 og stiller ingen spørsmål om hva du skal bruke pengene til. Du kan med andre ord låne til ferieturer, oppussing, bilkjøp eller til etablering av eget firma. Den raske behandlingstiden gjør det enkelt å løse midlertidige pengekniper. Hos yA Bank kan man også refinansiere tidligere lån og kredittgjeld. Dette er noe mange burde vurdere. Ofte sprer man betydelige beløp på å samle lånene i ett enkelt lån. I tillegg kan du oppnå totalt sett bedre rentebetingelser.

GE Money Bank

GE Money Bank forbrukslån
GE Money Bank forbrukslån

Dette er kanskje det beste tilbudet på markedet innen forbrukslån og lån til refinansiering av kredittgjeld. GE Money Bank er en svært populær bank med over tre hundre tusen kunder bare i Norge. Den lange erfaringen og soliditeten til selskapet er en trygghet for kundene på flere måter. GE Money Bank krever ingen sikkerhet ved pant i bolig eller bil når du låner, og tilbyr i tillegg noen av de beste rentebetingelsene som er å finne på slike lån. Saksbehandlingen er profesjonell og utføres raskt slik at man kan løse eventuelle pengekniper mer eller mindre på dagen. Vi anbefaler spesielt å se på tilbudene fra denne banken når det kommer til refinansiering av dyr gjeld fra for eksempel kredittkort. GE Money Bank lar deg låne så mye som kr 350 000 uten at det stilles krav til hva du kan bruke pengene til.