Forbrukslån
Forbrukslån

Har du er middels stort forbrukslån, og det enda er en god stund til hele lånet er nedbetalt? Da kan vi her og nå tipse deg om at å refinansiere vil ofte lønne seg. Syns du det er mye styr å vurdere nye lån kan du velge å benytte en låneagent. De finner flere tilbud til deg, og du kan vurdere tilbud i ro og fred.

Refinansiere?

De fleste med et forbrukslån har kanskje ikke tenkt over at det faktisk kan refinansieres. Lånet betales jevnt og trutt, og avtalen er jo signert og gått i flere år. Sant nok, men en refinansiering vil kunne spare penger for deg av flere årsaker, og derfor bør man sjekke mulighetene. Flere banker tilbyr nå denne muligheten og den bør du benytte. Renten på lånet ditt kan bli bedre, og det har kanskje kommet flere banker på banen siden den gangen du tok opp lånet. En viktig faktor er at over tid har din private økonomi antakelig bedret seg, og dermed har du mest sannsynlig bedre kredittscore nå enn tidligere.

Få bedre rente

Det kommer stadig til nye banker, og rentenivået på forbrukslån er nå lavere enn tidligere. Derfor er det lite smart å ha opp mot 20-25% rente om du i dag kan få rentene ned til 15 – 18%. I tillegg har en del banker dette året (2015) satt renten enda mer ned, da styringsrenta i Norge nå er lav. Du er blitt eldre, og dermed sett på som en mindre risiko for bankene. Kanskje har du også atskillig bedre årsinntekt, samt kan vise til mer stabilitet generelt. Disse endringene i livet vil for de fleste gi en atskillig bedre kredittsjekk. En god kredittsjekk betyr bedre rentenivå.