Forbrukslån
Forbrukslån

I Norge velger hvert år titusenvis å ta opp forbrukslån til å dekke ekstraordinære utgifter. Långiver vil ofte spørre hva lånet skal brukes til, men dette betyr ikke at det finnes noen begrensninger på lånesummen. Enda det finnes egne lån for bil, MC og båt kan man fortsatt bruke forbrukslånet til å dekke disse utgiftene. Flere låntyper i Norge kommer med klare begrensninger, og eksempler på dette er huslån, hvor lånesummen må brukes utelukkende til å betale for huskjøpet. Lån til forbruk fører til glede og underholdning for den som bruker det riktig, og det finnes ingen begrensninger på hva pengene kan brukes til.

Grunnen til mangelen på regulering

Enda utlåneren liker å vite hva forbrukslånet skal brukes til, vil det være praktisk umulig å kontrollere at låntaker bruker pengene til det som oppgis på søknaden. Det er alltid viktig å være ærlig når man søker om forbrukslån, men det er viktig å påpeke at långiver ikke vil stille krav om at pengene går til et spesifikt formål. Å administrere lån ned til den minste detalj vil føre til en enorm ressursbruk for utlåner, og derfor kommer forbrukslånet uten begrensninger.

Forbrukslån kan skreddersys

Noe av det som gjør forbrukslån så attraktivt er muligheten til å bestemme vilkårene på forhold. Med høy konkurranse og skeptiske forbrukere har tilbyderne av forbrukslån måtte strekke seg langt i sitt forhold til de potensielle kundene. Som forbruker har du mulighet til selv å bestemme nedbetalingstid, lånesum og hva lånet skal brukes på. Med historisk lave renter har det aldri vært lettere å skaffe seg forbrukslån for oppfylle drømmene sine. Det er selvfølgelig smart å sjekke om man kan oppnå bedre renter med andre typer spesiallån, men som regel vil forbrukslån ha svært konkurransedyktige priser.