Forbrukslån
Forbrukslån

Noen ganger kommer en ut for hendelser vi ikke kan gjøre så mye med. Det kan være TV ‘en som gikk, eller vaskemaskinen som røk. Enkelte vil ikke ha problemer med å kjøpe nytt, mens andre vil trenge litt kontanter raskt. Da kan et lite forbrukslån være et alternativ.

Kun et lite forbrukslån

Forbrukslån kan være kostbare, og ta opp lån høyere enn det en trenger er ikke nødvendig. Derfor vil det være best å ta opp kun et lite lån om det er det du trenger. Flere banker har tilbud om små lån rundt kr 5000 – kr 10 000, og noen kan til og med tilby lån ned til kr 1000. Selv om lånet er lite bør du sammenligne tilbudene. Sjekke hva renten ligger på og andre betingelser. Når du har sjekket og bestemt deg for bank vil det også være smart å beregne hvor lang tid du trenger for nedbetaling. Vurder dette opp mot inntekten din, og andre utgifter, pr måned. Husk at lang nedbetalingstid vil koste deg mer i renter og termingebyrer.

Bankenes tilbud

Det vil være viktig å se på hva du betaler totalt tilbake på et lite forbrukslån. Et lån med en noe høyere rente trenger ikke nødvendigvis bli dyrere totalt, enn et med en litt lavere rentesats. Du vil finne flere banker her på siden, som tilbyr lån på kr 10 000. To av dem er OPP Finans og Santander Consumer Bank, og betaler en ned lånet på et år vil den generelle terminbetalingen ligge rundt kr 950 – kr 1 000. Hva det den eksakte summen, og nøyaktig rente blir for den enkelte vil man ikke vite sikkert før banken har sjekket din kredittverdighet. Kanskje du kommer enda bedre ut enn dette.