Forbrukslån
Forbrukslån

Før Internett ble vanlig over det ganske land, så var det Postvesenets jobb å sørge for at gjeldspapirene fra banken kom trygt frem til postkassa di. Disse måtte så signeres og returneres til banken før de kunne utbetale et forbrukslån, og følgelig tok prosessen lang tid. Det er nå historie.

Elektronisk signering revolusjonerer bransjen

Som du kanskje skjønner var det nærmest praktisk umulig å skaffe seg et forbrukslån på dagen før i tiden. Det er absolutt ikke tilfelle i dag, noe som skyldes at man nå kan identifisere seg over nettet ved hjelp av elektronisk signering. Følgelig er man ikke lengre avhengig av Posten og deres tjenester. Den vanligste formen for elektronisk signering heter BankID. Det er en identifiseringsmetode som du får av den lokale banken din, og dersom du allerede er bruker av nettbank, så vil du nok kjenne igjen teknologien. Det gjør at du kan få utbetalt et forbrukslån på dagen.

Hvis man ikke kan signere elektronisk …

… så må man regne med å vente mange dager på at den gode, gamle postmannen skal gjøre jobben sin. Faktisk så skriver de fleste tilbydere av forbrukslån på sine nettsider at dersom man ikke kan signere elektronisk, så vil det ta opptil tre uker før utbetalingen av lånet skjer. Samtidig er det stadig flere banker som ikke gir ut forbrukslån med mindre man kan utføre en elektronisk signering.