Forbrukslån
Forbrukslån

Som 18-åring i Norge kan man klare å skaffe seg et forbrukslån, selv om de fleste banker har en aldersgrense som er en del år høyere enn som så. Men et spørsmål som ikke likte ofte stilles er – hvor gammel kan man maksimalt være for å søke om et slikt lån? Vi skal nå se på den øvre aldersgrensen.

Grensen går ved pensjonistalder

Ville du lånt en stor sum med penger til en du visste var i risikogruppen for å forlate denne jorden før han betalte tilbake lånet? Ikke vi heller. Og det er nok samme tankegangen bankene har, ettersom de fleste banker har en øvre aldersgrense for forbrukslån på 70 år.

Med andre ord er det fullt mulig å søke om et forbrukslån selv om man nærmer seg pensjonistalder og vel så det, men man kan oppleve at banken er noe vanskeligere med slike søknader, og for eksempel vil stille penger til hva lånet skal brukes til.

Når bør man slutte å låne?

De fleste vil ønske å være gjeldfri når de nærmer seg den øvre aldersgrensen, og følgelig kan det være en dårlig idé å ta opp et forbrukslån med mindre man har en god pensjonsavtale.

Men dersom man ikke har annen gjeld og har behov for et mindre eller større forbrukslån, så kan det absolutt være et godt alternativ selv om man begynner å bli gammel.