Forbrukslån
Forbrukslån

Betalingsanmerkninger kan fort bli et problem om man har behov for lån. I utgangspunktet bør en ikke ta mer lån, men for noen kan et nytt lån ordne opp i rotet. Heldigvis finnes det løsninger, både i form av finansrådgivere og banker som har forbrukslån med sikkerhet i bolig.

Dette er en betalingsanmerkning

Har du en aktiv betalingsanmerkning vil det komme frem om du blir kredittsjekket/kredittvurdert. Det er en slik sjekk banker tar når du søker om lån, og det er den som legger grunnlaget for renten på forbrukslån. En aktiv betalingsanmerkning vil si at du har en pågående sak av økonomisk karakter. Det kan være for eksempel være en konkurs, en inkassosak eller lønnstrekk for manglende betalt skatt. Anmerkningen skal slettes om den er oppgjort. Er anmerkningen eldre enn 4 år skal den være slettet selv om det ikke er betalt, men kreditorer kan gjennom retten kreve at den blir stående.

Refinansiering kan være løsningen om du trenger nytt lån

Har man kommet i en situasjon, hvor en har aktive betalingsanmerkninger, kan det være vanskelig å få lån. Det vil alltid være den beste løsningen å raskest mulig få ryddet opp i dette, helst uten lån eller annen kreditt. Det hender seg at et nytt lån kan være den beste løsningen likevel, og da i form av refinansiering. Enkelte banker tilbyr en gjennomgang av hele din økonomiske situasjon, samt hjelp med å rydde opp i utestående økonomiske krav. Denne tjenesten gjør de samtidig som de hjelper deg med et forbrukslån som kan benyttes til å dekke gammel gjeld. En av bankene som tilbyr dette er Zen Banking. Her kan du få lån og veiledning, men kun om du har egen bolig å stille som sikkerhet for lånet.