Forbrukslån
Forbrukslån

Å gjøre forretninger handler om penger og kunder. Utlånsbransjen er ikke noe annerledes enn andre selskaper, og det det skjer endringer her også. Det hender at en utlåner blir kjøpt opp av en annen, som ønsker å utvide markedet sitt. Noen norske utlånere blir kjøpt opp, men fortsetter under det navnet de allerede har.

Thorn og L’EASY

Thorn kjenner vi som et selskap som driver med utleie av hvite – og brunevarer. De siste årene har de også drevet med forbrukslån. Nå har Thorn fått nye eiere i danske L’EASY, men fortsetter samme driften under navnet Thorn. L’EASY er som sagt dansk, og et tilsvarende selskap som Thorn. Ser du på tilbudene for lån vil du se at du kan få nøyaktig samme lånet hos begge. Du kan låne opptil kr 50 000, med en nedbetalingstid over 5 år som maks. Det vil gi en gjennomsnittlig effektiv rente på 15,13%. Ikke bare lånesummen er lik, dette gjelder også gebyrer og aldersgrensen for å få lån.

Et forbrukslån fra Thorn og L’EASY

Selv om begge utlånerne har samme eier drifter de som selvstendige selskaper. Thorn og L’EASY samarbeider i tillegg om et annet tilbud på forbrukslån – Klikklån. Dette er et forbrukslån med en lavere rente enn mange, og med en nedbetalingstid på 5 år. Tar du maksimalt lån på kr 40 000 vil effektiv gjennomsnittsrente komme på rundt 16,37%. Dette er kun et eksempel for rentesatsen, og den endelige renten vil du vite etter at Klikklån har kredittsjekket deg. Den kan nemlig bli enda lavere enn eksempelrenten. På lik linje med andre lån fra disse selskapene er aldersgrensen for lån 20 år.