Forbrukslån
Forbrukslån

Stadig kommer det økonomiske nyheter, og forbrukslån har til tider vært hardt kritisert i media. Dette da en del folk har kommet i økonomiske problemer på grunn av lån de har tatt opp. I tillegg har det tidligere vært mange useriøse aktører i utlånsbransjen. Det er ditt ansvar å vurdere ulemper og fordeler ved et lån.

Forbrukslån og fordeler

Å ta opp lån er i dag helt vanlig, både til bolig, bil og forbruk. Et forbrukslån kan være til stor hjelp om man benytter muligheten på riktig måte. Det vil si at du må ha en plan, og helst sette opp et budsjett for hvordan du skal betale lånet tilbake. Fordelene med et lån som dette er mange. Du kan få store lån og små lån. Du har mulighet til å finansiere ting raskt, ofte tar det kun 24 timer før lånet er på konto. De færreste av oss har en velfylt konto, og dermed kan det bli knipe om en har behov for en større sum. Lånet gir deg muligheter du ikke har til vanlig, og du kan benytte det til hva du vil. I tillegg er alle bankene underlagt en egen lovgivning, og dermed er også dine rettigheter som forbruker sikret.

Forbrukslån og ulemper

Forbrukslån har sine ulemper, og kan føre til økonomiske problemer. En årsak til dette er useriøse utlånere, som gir lån til folk som faktisk ikke har økonomi til å betjene et slikt lån. En annen årsak er at en del lån har høye rentesatser, og over tid betaler man urimelig mye tilbake. MEN – det er ikke å komme fra at en del av den negative kritikken også skyldes måten lånetaker håndterer lånet. Dessverre er det en del som tar opp lån helt ukritisk, uten å tenke over hvor mye det vil koste pr måned. I slike tilfeller ender det ofte med at en ikke kan betjene terminbeløpene over tid, og det samler seg både renters rente og forsinkelsesrenter. Til slutt kan beløpene være uoverkommelige og en er havnet i en gjeldskrise.