Forbrukslån
Forbrukslån

Refinansiering forbinder vi oftest med å ta opp lån for å kvitte seg med flere smålån, eller ta billån inn i huslånet. Det burde kanskje bli like vanlig å benytte refinansiering til å kutte kostnadene på et eldre lån? Refinansierer du et eldre forbrukslån, med et nytt i dag, vil du spare på det.

Bytt gammelt lån med et nytt

Refinansiering vil altså si at en tar opp et nytt lån, slik at en kan løse inn gammel gjeld. Normalt tenker en på flere smålån eller kredittkortgjeld, eller begge deler. Slik trenger det nødvendigvis ikke være. Har du et eldre forbrukslån kan det «byttes ut» med et nytt. Dette da betingelsene over tid er blitt bedre på slike usikrede lån, enn de var tidligere. Du finner flere banker som tilbyr denne løsningen, og etter vår mening absolutt en mulighet å benytte seg av. Det vil spare deg for rente – og gebyrutgifter, som deretter kan benyttes til sparing eller ekstra innbetaling på selve lånesummen.

Derfor vil renten bli bedre

Tidligere var forbrukslån forferdelig dyre, og kanskje er du av dem som sitter med et slikt lån enda. Usikrede lån er ikke direkte billige i dag heller, men billigere enn tidligere. Tar du opp et nytt lån, med tanke på refinansiering, og løser inn det gamle er det penger spart. Det er ikke bare betingelsene fra bankene som har endret seg de siste årene. Styringsrenta er i dag lav, og det har ført til lavere rente på lån. I tillegg er faktorene for en kredittsjekk endret seg, og den endringen er deg. Sammenlignet med tidligere har du antakelig en bedre årsinntekt og mer stabil økonomisk historie. Disse tingene fører til en bedre kredittscore, og dermed en bedre rente.