Forbrukslån
Forbrukslån

Dersom du reiser på ferie alene, eller sammen med venner og famile forventer du sikkert fred og avslapping. Likevel kan det alltid oppstå uforventede situasjoner og uhell som setter deg i en økonomisk skvis. Nordmenn har flere ganger opplevd å få økonomiske krav rettet mot seg som følge av ulykker, enten skaden er forvoldt på egen kropp og legeme, eller andre personers eiendom. Noen myndigheter krever at du gjør opp for deg før du kan forlate landet, og det er disse situasjonene hvor forbrukslån kan være nødvendig.

Disse kravene stilles

I Norge er det strenge regler for bankene som låner ut penger gjennom forbrukslån. Et av de viktigste kravene er at søker kan avgi en forpliktende signering, og tidligere har denne måttet gis skriftlig. Nå har vi fått et nytt elektronisk system som lar deg signere på nett ved hjelp av en identifikasjonsbrikke kalt “Min ID“. Du må ha tilgang til denne brikken, samt lønnsslipper fra tidligere utbetalte lønninger som viser at du tjener nok penger til å kunne betale tilbake det du låner. I tillegg vil saksbehandleren mest sannsynlig ha noen enkle spørsmål om hva pengene skal brukes til.

Forbrukslånet utbetales raskt

Har du et godt forhold til banken og søker på en ukedag, vil du ganske sikkert få svar innen svært kort tid. Så fort dokumentene er signert vil banken godkjenne utbetalingen av lånet. Med bankkort kan du enten ta ut pengene kontakt eller betale elektronisk for det du trenger. I de aller fleste land vil det være mulig å få ut pengene på denne måten. Som regel vil du ha tilgang på pengene innen 4-5 dager fra søknaden om forbrukslån ble sendt inn.