Forbrukslån
Forbrukslån

Boliglån, båtlån eller annen gjeld koster fort mer enn det smaker. Får man da i tillegg forbruksgjeld på toppen av dette kan det lønne seg å vurdere å nedbetale noe av gjelden så raskt som mulig. Finner man et rimelig forbrukslån kan dette løse situasjonen til en viss grad.

Gamle lån og utgifter

Lån vil alltid koste mer enn bare lånesummen. Det er både renter og oftest termingebyrer, som over tid kan føre til mer vansker enn en hadde sett for seg. Er du av de som nå sitter med et stort boliglån kan du antakelig glede deg over lav rente på dette pr i dag. Har du i tillegg et stort forbrukslån, eller andre dyre kreditter, kan det kanskje være fristende å kvitte seg med noe av gjelden. Det er flere muligheter til en slik refinansiering. Enkelte kan refinansiere gjennom boliglån, mens andre benytter usikrede lån. Velger man benytte usikrede lån bør en være oppmerksom på at en må finne lån som er en god del billigere enn de man allerede har, og det er kun gunstig løse inn forbruksgjeld og ikke billige lån.

Usikrede lån for å innløse forbruksgjeld

Vi kan si oss enige i at dette kanskje ikke høres helt smart ut, men det kan det faktisk være. La oss si du har kredittkortgjeld med en rente på rundt 22%, men du har ikke mulighet til å betale inn mer enn minstebeløpet hver måned. Da vil dette etter hvert bli en veldig dyr gjeld, og kanskje utrolig vanskelig å betale ned. Da kan det faktisk være en ide og ta opp et forbrukslån, med en lavere rente, og løse inn kredittgjelden. Du bør derimot aldri løse inn billig gjeld med usikrede lån, det vil du over tid tape penger på. Det er dermed en dårlig ide å ta opp denne typen lån til for eksempel billige lån du sliter med. Da er det smartere kontakte benken og få en avtale du kan håndtere.