Forbrukslån
Forbrukslån

I en hektisk hverdag kan det skje at en regning eller to blir liggende over betalingsfristen, og ikke betales før en har fått en purring. Dette er ikke noe problem for de fleste med forbrukslån, men det er når dette kravet ikke betales en kan oppleve problemer i etterkant. Betalingsanmerkninger bør unngås!

Unngå betalingsanmerkningen

Det kan få merkelige konsekvenser å ha en aktiv betalingsanmerkning. Det fikk en Oslo-mann erfare da han ville opprette et abonnement hos Telenor på mobiltelefon. På grunn av en aktiv betalingsanmerkning ville ikke Telenor gi han det abonnementet han ville ha. Det er første gang vi hører om et slikt tilfelle, men vi er ikke i tvil om at betalingsanmerkninger gir uønskede konsekvenser, spesielt om du skal søke om forbrukslån eller andre typer finansiering. Derfor bør man unngå å havne i en situasjon hvor anmerkningen blir stående som aktiv. Betal terminen på forbrukslånet, og unngå dette.

Andre konsekvenser

Når man ikke betaler terminbetalingen på et forbrukslån vil det etter hvert bli sendt til et inkassobyrå, og er blitt en aktiv betalingsanmerkning (det tar enda 30 dager før det er blitt en inkassosak). Lar du denne anmerkningen bli stående vil det føre til konsekvenser for deg senere. Det vil bli vanskelig, eller rett og slett umulig, å få alt fra kredittkort til andre lån. Til og med boligdrømmen kan du antakelig se langt etter. Ser man i tillegg på avslaget om abonnement for mobil, kan en også begynne undre seg over om det i fremtiden vil komme enda flere konsekvenser, som en frem til nå ikke har tatt i betraktning. Derfor; er privatøkonomien noe trang i perioder bør du absolutt prioritere å betale på usikrede lån og kreditter.