Forbrukslån
Forbrukslån

Over de seneste årene har det kommet et stort antall nye banker og selskaper på banen som tilbyr forbrukslån (les våre omtaler her). Med dette har det også blitt større konkurranse om kundene, og renteprisene har blitt dyttet nedover. Dette har ført til bedre vilkår for deg som forbruker, og gjenspeiles i lavere krav om månedlig rentebetaling. Sammenlignet med andre lån er en av de største fordelene at lånet kan brukes på hva du vil. Der det ofte kreves at du bruker pengene til å kjøpe hus, hytte eller bil ved andre låneformer, har du her valget selv over hva du vil bruke pengene på.

Relativt billig låneform

En annen god fordel med forbrukslån er at det ikke stilles krav om sikkerhet i andre eiendeler. I tillegg er rentesummen relativt lav sammenlignet med andre former for usikret kreditt, og da spesielt med tanke på kredittkort. Sistnevnte har ofte effektive renter i området mellom 25-30%, og er dermed ofte dobbelt så dyre som et vanlig forbrukslån. Som med alt annet vil det ha mye å si hvor mye penger du tjener hvert år, og hvilken gjeld du sitter med, men forbrukslån kan faktisk tilby svært konkurransedyktige priser, i motsetning til hva mange ofte tror er tilfelle.

Mål fordelene opp mot ufordelene

Det er viktig å huske at forbrukslån tilbyr fordeler man ikke finner andre steder. Spørsmålet blir hvordan du priser inn disse fordelene i rentenivået, ettersom dette nivået er et utrykk for bankens risiko. Ofte vil du finne selskaper som tilbyr forbrukslån med en effektiv rente så lav som 10-12% dersom kundene oppfyller de riktige vilkårene. Dette er betydelig lavere enn andre usikrede låneformer. Sammenlignet med for eksempel noen kredittkort kan dette spare deg for inntil 10% i rentekostnader. Les her mer om fordeler og ulemper ved forbrukslån.