Forbrukslån
Forbrukslån

Noen år tilbake hadde forbrukslån et heller dårlig rykte. Heldigvis er dagens bankbransje mer våken enn da. I tillegg hadde en flere useriøse utlånere tidligere, og andelen av disse er heldigvis mindre nå. Ja, en kan komme i problemer om en ikke kan betjene et lån. Derfor bør man sette seg inn i både fordeler og ulemper.

Fordeler

Det er ikke noen fordeler ved å være skyldig penger i utgangspunktet, men i dagens samfunn er lån blitt en nødvendighet. Vi låner til alt fra boligkjøp til feriereiser. Forbrukslån kan faktisk gi deg fordeler, til tross for sitt «dårlige rykte». I første omgang er fordelen at du har tilgjengelig ekstra penger, som kan dekke opp uforutsette kostnader. Det tar kort tid å få lånet på konto, og det er en stor fordel om noe skulle skje plutselig. Det er heller ingen som spør hva pengene skal brukes til. En annen fordel er at du kan låne også de små summene som trengs, og det uten å stille sikkerhet for lånet.

Ulemper

Det er ikke å komme fra at lån har sine ulemper. En kan spørre seg om det egentlig er lånet eller kunden som gjør at det blir slik. Usiktede forbrukslån har høyere renter enn for eksempel et boliglån, og det hender at banken ikke er nøye nok med å sjekke at folk kan betjene lånet. Disse to faktorene kan fort føre folk i problemer om de ikke har inntekt som harmonerer med lånets størrelse. Her er det at ditt personlige ansvar kommer inn. Det er faktisk i første omgang lånekunden som bør vurdere om en kan betjene et lån, og ha oversikt slik at en kan betjene terminbeløpene. Banken skal sjekke opplysningene og gi tilslag eller fraråde lånet. Vurderer du lån vil vi anbefale at du setter opp et budsjett slik at du har god oversikt, og slipper problemer.