Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er godt kjent for de aller fleste nordmenn. Med jevne mellomrom dukker det også opp reklame om gratis forbrukslån. Disse er tilbud som er for gode til å være sanne, og sann er de overhodet ikke. Ved nærmere ettersyn vil man fort oppdage at dette er det vi kaller lureri. Markedsføring må gjerne være kreativ, men ikke falsk. Les derfor alltid det med små skrift.

Seriøse banker

Seriøse banker vil aldri komme til å tilby deg «gratis» forbrukslån. de kan muligens være kreative med markedsføringen, men uten at du tror det er kostnadsfritt. Årsaken er enkel. Hvilken seriøs bank låner ut penger uten at de har en viss inntjening? I tillegg ville det vært et seriøst brudd på markedsføringslover og banklovgivning. Falsk markedsføring er ikke lov i Norge. Du kan dermed stole på at banker som yA Bank, Nordax og Ikano Bank sine PR-kampanjer ikke tilbyr gratis lån. Det gjør ikke seriøse banker – så enkelt!

Vær våken

Er du en ivrig bruker av internett ser du fort at tilbudene på forbrukslån er mange. Reklamen finnes sågar på Facebook og Twitter. Når skal man så være på vakt? Når reklamen høres for god ut til å være sann er det ofte ikke sant! Du vil komme over gode tilbud som er sanne. Det du skal legge merke til er om kostnadene i det hele tatt kommer frem. Til og med de mest kreative markedsføringskampanjene oppgir kostnader, men ofte med små skrift. Det kan også være greit å være oppmerksom på banker som tilbyr avdragsfrihet. Dette trenger ikke være useriøse banker, langt fra, men du skal være oppmerksom på at det kan koste deg ekstra.