Forbrukslån
Forbrukslån

Lån uten sikkerhet har høyere renter enn andre lån. Det er mulig få en god rente også på forbrukslån, men det krever at du kommer godt ut av en kredittsjekk. Viser kredittsjekken din at du kan være en «risikokunde» vil banken sette renten din opp.

Renter i forhold til kredittsjekk

Når du sjekker en banks lånetilbud vil du se at de har låneeksempler, som forteller hvor mye et lån vil koste. Dette er kun eksempler og ingen garanti for at du får den renten som er oppgitt. Du kan like gjerne få en rente som er både høyere og lavere. Da du søkte om lånet ga du samtidig banken tillatelse til å sjekke at dine økonomiske opplysninger er korrekte. De foretar altså en kredittsjekk. Opplysningene dine sjekkes, samtidig sjekkes det om du har betalingsanmerkninger, eller pågående inkassosaker. Det er utfra dette at renten på forbrukslånet ditt settes. God kredittsjekk betyr en god rente.

Få en god rente på forbrukslån

Å komme godt ut på en kredittsjekk er altså, som vi har nevnt tidligere, en forutsetning for en god rente på et usikret lån. I utgangspunktet er ikke dette noe som lar seg ordne timer før en lånesøknad, men noen ting kan du ordne rett i forkant. Du kan kredittsjekke deg selv! Dette kan være nyttig spesielt om du tidligere har hatt betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning skal slettes når kravet gjøres opp, men dette skjer ikke bestandig. Å kredittsjekke seg selv vil i så fall gi deg disse opplysningene, og du har mulighet til å kreve denne slettet før du søker om forbrukslån. I tillegg til dette er en ryddig privatøkonomi alltid et pluss. Har du dette i orden kommer du godt ut på kredittsjekken, og får en god rente.