Forbrukslån
Forbrukslån

Flere Nordmenn enn noensinne velger i dag å benytte seg av forbrukslån til å bli kvitt andre smålån med høyere rente. Forbrukslån har ofte mye lavere rente enn det mange tror, og dersom man har et godt forhold til banken kan det være mye penger å spare. Det er vanlig å sammenligne med kredittkort og den renten de tilbyr. Kredittkortselskapene tilbyr ofte renter på 20-35%, og dette kan fort bli særdeles dyrt dersom man ikke får betalt gjelden tilbake i tide. Bruker man forbrukslån er det mulig å spare veldig mye penger ved å refinansiere kredittkortgjelden.

Regn først ut hvor mye du skylder

For å skaffe seg en bedre oversikt må man alltid starte med å finne ut akkurat hvor mye man skylder de forskjellige kreditorene. I dag har mange Nordmenn flere forskjellige kredittkort, med forskjellige rentenivåer, og det kan være vanskelig å holde oversikt over hvem man skylder hva. Så fort man vet hvilke summer det er snakk om kan man begynne å sammenligne med forbrukslån. Nøkkelen til å spare penger er først og fremst å betale ned all den gamle gjelden på en gang, men også de fordelene som kommer av kun å forholde seg til en långiver.

Et eksempel på hvor mye man sparer

For å se om et forbrukslån lønner seg burde man først titte på det rentenivået man allerede forholder seg til. Dersom man allerede betaler 25% på den gjelden man sitter med vil det naturligvis lønne seg dersom man betaler ned gjelden med et forbrukslån med rente på 16%. For eksempel, hvis man har kr 40 000 i kredittkortgjeld med en effektiv rente på 22% vil man betale kr 8 800 kun i renter. For hver prosent man kutter renten vil man spare kr 400. Det betyr at et forbrukslån med 12% rente gjør at man sparer kr 4 000.