Forbrukslån
Forbrukslån

Denne artikkelen vil være mest sentral for deg som ikke nødvendigvis sliter med å behandle lånet ditt, men som uansett ikke vil ha noe imot å spare noen kroner der det spares kan. For mange er nemlig ikke klar over at man kan refinansiere lånet i etterkant – opptil flere år etterpå – at man søkte om det.

Derfor bør du refinansiere lånet ditt

La oss se for oss at du søkte om et lån i 2011, på en tid du akkurat hadde begynt i ny jobb og hadde en helt grei årslønn. Det var ikke noe problem å få seg lån, men bankens usikkerhet på grunn av at du akkurat hadde vært student og nettopp hadde fått deg ny jobb, gjorde at de vurderte det som noe risikabelt å låne deg penger. Derfor fikk du ikke en alt for god rente på 19,2%, men takket uansett ja ettersom du behøvde lånet.

Og slik sparer du på det

Selv om du ikke har noen problemer med å betjene lånet ditt, så kan du fortsatt spare en del penger. Ser vi for oss at du nå, tre år senere, har gått opp rundt 100 000 i lønn og har en stabil bosituasjon, så vil banken gi deg en ny rente dersom du spørs om å refinansiere. Kanskje må du nå betale kun 15% i renter.