Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er anvendelige når man er i ei midlertidig pengeknipe, fordi de kan skaffes raskt og krever ikke at du stiller med sikkerhet. I tillegg finnes det mange banker og kredittinstitusjoner som utsteder slike lån. Men, disse lånene er dyrere enn for eksempel boliglån og de fleste billån. Årsaken er simpelthen det at bankene tar en større risiko, fordi et forbrukslån er usikret.

Da er det om å gjøre å finne forbrukslån med de beste betingelser.

Hva er beste rentebetingelse på forbrukslån

Det som er de aller beste betingelsene på et forbrukslån, er som regel med ei rente på rundt 7,5% nominelt. For å oppnå denne renten, er du avhengig av å ha en god kredittscore. Denne kan man til en viss grad påvirke selv, blant annet ved å betale regninger i tide, ha lav lånegrad og generelt sett en stødig økonomi. Alderen din spiller også inn, og den er det lite du kan gjøre med. Be beste betingelsene på et forbrukslån er også avhengige av lånestørrelsen og hvor lenge du vil låne. Et større forbrukslån over lang tid, har som regel bedre rentebetingelser enn et smålån over kort tid.

I tillegg bør man se på de to gebyrtypene de fleste forbrukslån kommer med. Etableringsgebyret er som regel på rundt kr 900 (det finnes unntak, blant annet hos Santander som ikke har etableringsgebyr for lån på inntil kr 70 000). De månedlige gebyrene er som regel på kr 45 eller der omkring.

Søk flere steder

Får å finne forbrukslån med beste betingelser, bør du også sammenligne så mange lån som mulig. Selv om din kredittscore er den samme hos alle bankene, vil det likevel være forskjeller på hvilket rentetilbud du får fra hver enkelt. Det går raskt å søke, i tillegg til at det er uforpliktende. Derfor finnes det ingen gode grunner til å ikke innhente flere tilbud. De kan også bruke såkalte låneagenter til denne prosessen. De søknadene er også gratis og uforpliktende.