Forbrukslån
Forbrukslån

Vil du ha et forbrukslån med landets laveste rente? I så fall er du avhengig av deg selv og din egen økonomi, ettersom at du ikke kommer til å få noe billig lån med mindre du er ryddig og har betalt for deg ved tidligere anledninger. Men det er langt fra umulig å skaffe seg et billig lån.

Rente på under 10 prosent

Flere banker på det norske markedet tilbyr en effektiv rente som er under 10% dersom du har god nok økonomi, selv om de fleste som søker vil oppleve en høyere rente enn som så. For eksempel så tilbyr Santander en rente for sitt forbrukslån helt ned til 7,9% (nominell rente), og følgelig er det et av landets billigste lån.

En av grunnene til at mange som søker hos Santander får en god rente, er at banken har ganske strenge søkekriterier for sine forbrukslån. Det gjør at ganske få slipper igjennom nåløyet, og følgelig får man en god rente takket være en ryddig økonomi.

Effektiv eller nominell rente?

Når man sammenligner rentekostnadene på ulike forbrukslån, så er det den effektive renten man må legge merke til. Det er nemlig denne prosenten som er den faktiske kostnaden forbundet med lånet, og følgelig er det den effektive renten som bør være avgjørende for valget ditt.