Forbrukslån
Forbrukslån

Nordmenn har generelt god økonomi, men til tross for dette viser det seg at en del ikke klarer med utgiftene. Å skaffe seg oversikt over alle utgifter og inntekter vil hjelpe. Spesielt om du går med tanker om å ta opp et forbrukslån kan det vøre viktig sette opp budsjett før du søker.

Rammene rundt et budsjett

Ideen bak et privatbudsjett er at en til enhver tid skal kunne ha oversikt over egen økonomi, og samtid se at en kan klare med alle utgiftene. I tillegg vil det å sette opp et budsjett hjelpe deg med å spare litt, selv om det kanskje er snakk om noen få hundrelapper i måneden. Budsjett skal inneholde alle inntekter og utgifter. Det være seg aviser eller terminene på forbrukslån. Det vil være smart å opprette flere kontoer i banken, som trekker pengene fra lønnskontoen din med en gang det kommer penger inn. Ha en regningskonto, en sparekonto og en konto til daglige utgifter.

Et månedsbudsjett

Har du fast jobb vet du inntekten hver måned. Det du trenger å få oversikt over er utgiftene, både de faste og de variable. Noen regninger betales for et år eller noen måneder hver gang. Regn ut hva dette vil bli pr måned. På dette beløpet legger du så inn også månedlige utgifter, som boliglån og forbrukslån. Deretter må du få en oversikt over de variable utgiftene. Hvor mye brukes på mat og videre, ta med alt. Har du nå kommet i null er det kanskje vanskelig se hvor en skal spare til å begynne med. Viser det seg at du har litt til overs, sett dette inn på en sparekonto. Da har du etter hvert penger om noe skulle skje.