Forbrukslån
Forbrukslån

Har du bestemt deg for å benytte en låneagent for å søke om et forbrukslån er det mange å velge mellom. Hvilken låneagent som vil passe til ditt formål må du nesten vurdere selv, men en ting bør du likevel gjøre; sammenlign tilbudene de kommer med før du søker.

Låneagenter

En låneagent er en gratis tjeneste for deg. Låneagenten får sin fortjeneste gjennom en avtale de har med bankene. Tar du lån i en bank, betales låneagenten fra denne banken. Det som er greit med å ta opp forbrukslån gjennom disse agentene er at du trenger bare sende inn en søknad, og du får tilbud fra flere banker i retur. Det du bør sjekke på forhånd er hvilken låneagent som kan gi deg det tilbudet du ønsker. Låneagentene kan oppgi en gjennomsnittsrente og hvor stort lån du kan ta gjennom dem, og tilbudene fra låneagent til låneagent varierer. Låneagenten kan ikke garantere deg den gjennomsnittsrenten de benytter i eksemplene sine (det kan godt hende du får bedre renter). Det er kun banken som kan gi deg den endelige renten.

3 låneagenter

Hos oss vil du finne flere gode låneagenter, med forskjellige tilbud og fra forskjellige banker. 3 av disse er Lendo, Centum Finans og Finansiering24. Tilbudene fra disse kan virke like ved en rask sjekk, men du vil finne forskjeller. Lendo samarbeider med opptil 12 forskjellige banker, og tilbyr lån opp til kr 350 000. Centum Finans kan tilby forbrukslån fra 9 banker med en øvre grense på kr 400 000. Finansiering24 skiller seg litt ut, da de samarbeider med andre låneagenter, og ikke banker. Dermed kan du få tilbud fra enda flere på lån opp til kr 400 000. Lendo tilbyr maksimalt 12 års nedbetalingstid, mens de to andre har 15 år. Rentenivået er noe varierende fra disse agentene, men eksempelvis vil kr 65 000 i lån over 5 år, gi en gjennomsnittlig effektiv rente på 16,84% (Lendo), 16,60% (Centum Finans) og 19,74% (Finansiering24).