Forbrukslån
Forbrukslån

Sitter du og vakler mellom å søke om et forbrukslån eller et kredittkort, er det enkelte ting du må vurdere i forkant av avgjørelsen. Begge disse formene for kreditt/lån er usikrede, men måten de benyttes på er forskjellige. Hva du til slutt velger bør komme utfra det behovet, samt de økonomiske vanene du har.

Forbrukslån om du trenger en utbetaling

Forbrukslån kan en få helt opp til kr 500 000, og det uten sikkerhet. Har du behov for en stor utbetaling, som utføres en gang, anbefaler vi lån foran kredittkort. Da har du hele summen tilgjengelig, samtidig som du får en strukturert plan for nedbetalinger. Du vet hver måned hvor mye som skal betales, og det gir deg muligheten til å langtidsplanlegge (som kan være noe vanskeligere når du bruker kort). Rentenivået er også lavere enn det generelt er på et kort, og det gjør store summer rimeligere for deg. Selv om du har en betalingsplan har du muligheten til å betale inn mer enn denne viser, og vil da også få et enda rimeligere lån.

Kredittkort egner seg om du trenger penger «nå og da»

Du er kanskje av de som innimellom trenger noen ekstra kontanter, men ikke de helt store summene? Da vil antakelig kredittkort eller en brukskreditt være bedre for deg enn et forbrukslån. Da har du tilgang til penger hele tiden, så sant du ikke har brukt opp kreditten (som ikke er å anbefale). Kort har en noe høyere rente enn lån, men her har du muligheten til å slippe all rente på grunn av den rentefrie perioden alle kort har. Denne muligheten finnes ikke på usikrede lån. Å benytte kort krever at en er disiplinert i bruken, og selv holder kontrollen på hvor mye en bruker. Mister du kontrollen går det galt, og kan bli veldig kostbart.