Forbrukslån
Forbrukslån

Det hender seg at enkelte får avslag fra sin ordinære bank om et billån. Årsakene til dette kan være flere, men du har likevel muligheten til lån. Da blir et forbrukslån (se norske-forbrukslån.no for å se hvem som kan tilby denne typen lån) løsningen. Du kan velge et ordinært forbrukslån eller forbrukslån tilpasset bilkjøp.

Billån

Enkelte finansselskapet/banker kan tilby egne produkter til bilkjøp. Santander er en av bankene som har sett behovet for dette, og tilbyr noe de kaller bil – og fritidslån. Dette lånet kan benyttes til bil, båt, ATV, caravan og MC. Dette er på flere måter likt et forbrukslån, men med et unntak. Søker du lån til bil må du stille bilen i sikkerhet. I tillegg er utregning av rentesatsen avhengig av om du har egenkapital. Rentesatsen er her noe høyere enn et ordinært billån, men overhodet ikke avskrekkende. Har du ikke egenkapital starter effektiv rente på 9,06%, for deretter settes nøyaktig etter at Santander har gjennomført kredittsjekken på deg.

Ordinære forbrukslån

Et ordinært forbrukslån kan også benyttes til bilkjøpet, men vil ha en høyere rente. Dette da du får et lån uten sikkerhet i bilen. Mange banker tilbyr nå rimelig mye i denne typen lån, og det betyr at bilen er innen rekkevidde. Det vil være viktig å ikke låne mer enn du absolutt trenger, da rentenivået fort kan nærme seg 10 – 15%, om du kommer middels ut på en kredittsjekk. Her hos oss finner du flere banker som gjerne låner deg opp kr mot 4 – 500 000 med opp mot 15 års nedbetalingstid. Blant annet tilbyr både Nordax og Komplett Bank lån opptil kr 400 000.