Forbrukslån
Forbrukslån

Det er en viktig tommelfingerregel å betjene den dyreste gjelden først. Man burde sette inn alle krefter for å bli kvitt dyre kreditter og forbrukslån, fordi disse over lang tid bare koster for mye, i forhold til det de er verdt. Kunden har alt å tjene på å betale ned et forbrukslån før tiden, og straffes ikke for å betale inn mer, og raskere enn avtalt.

Utnytt perioder med lav rente

I perioder med lav rente, så er det fordelaktig å bruke de summene man sparer på en lav nominell rente, til å betjene tilbakebetalingen på lånesummen. Det vil bety at kundens månedlige budsjett blir det samme, men at han likevel kvitter seg med sitt forbrukslån, på langt kortere tid. Har man flere forskjellige lån, eller kredittkort gjeld, er det i tillegg fordelaktig å samle slikt i et stort lån. Bare innsparingen på reduksjonen i månedsgebyrer kan summere seg til flere tusen kroner i løpet av et år. Dette er også penger som man kan putte inn i tilbakebetalingen av lånet.

Bruk huslån til å betale forbrukslån

Har man et huslån som har vært aktivt i noen år, er det mulig at det lønner seg å få en ny verditakst på huset, slik at man så kan refinansiere gjelden sin, med en økning i størrelsen på huslånet. Slik kan man flytte den dyre gjelden fra forbrukslån, over i et huslån. Boliglån, og andre lån som krever sikkerhet er alltid langt rimeligere enn usikrede lån, slik som forbrukslån. Derfor er det mange penger å spare på lan sikt. Man sparer seg også en del bry, siden man unngår mye fremtidig papirarbeid.