Forbrukslån
Forbrukslån

Enkelte har både forbrukslån og kredittkort. Det er ingenting i veien for å ha bedde deler, men om du trenger kun en av disse – velg utfra behov. Samtidig må du se på hvilken måte du takler utgifter hver måned. Er faste utgifter best, eller tåler økonomien din variable utgifter?

Kredittkort om du takler variasjon i utgiftene

Kredittkort er nesten allemannseie i Norge i dag, men det passer ikke for alle. En del kunne ha hatt mer nytte av et forbrukslån, enn et kort. Kort vil passe best for deg som kan håndtere variable utgifter gjennom et år. I tillegg er kort godt egnet til å ha ekstra kontanter disponibel ved behov, og ikke som en stor sum (som ved lån). Kredittkortgjeld vil variere etter bruk, og er i utgangspunktet dyrere enn lån. Fordelen med kort er at du kan slippe renter, om du ikke benytter for mye av kreditten. Betal all benyttet kreditt innen den rentefrie perioden er over, og du slipper renter.

Forbrukslån om du trenger full kontroll på månedsutgiftene

Trenger du mye penger på en gang er forbrukslån absolutt å anbefale foran kredittkort. Du får hele summen med en gang, og alle utgiftene ved lånet er faste hver måned. Dermed trenger man ikke annet enn sette dette opp som fast trekk. Dette er mer vanskelig om en benytter kort. Lån er dessuten over tid en god del billigere enn et kort og kan, som ved kredittkortgjeld, betales raskere ned enn nedbetalingsplanen tilsier. Ulempen med lån kontra kort er som sagt at du får en sum, og deretter har du ikke mer ekstra penger tilgjengelig.