Forbrukslån
Forbrukslån

Mange som bestemmer seg for å ta opp et forbrukslån finner tilbyder og lån på nettet. Du vil få veldig mange treff om du søker på forbrukslån, så da er det egentlig bare å velge. Et annet alternativ er å lete etter lån på en av de mange sammenligningssidene som finnes. Her får du opp informasjon om de ulike långiverne, og kan da enkelt se hvor høy rente du må betale, hvor mye du kan låne og hvilke krav det stilles til deg som søker. Ofte er det de samme store bankene som kommer opp først og folk flest velger da en av disse. Dette gjelder blant annet Bank Norwegian, re:member, Opp Finans og Santander Bank. Det finnes dog andre alternativer til tilbydere som kan gi deg det lån du trenger. Den eneste forskjell er at du hos enkelte av de mindre långiverne ikke får lånt veldig høye beløp, men langt de fleste som søker om et lån søker om mindre enn kr 100 000. Og innenfor denne størrelsesorden er det mange flere muligheter enn bare de samme store bankene.

Monobank

Dette er en forholdsvis ny bank, som ble etablert i Bergen i 2015. I dag har banken 20 ansatte, som alle har lang erfaring med nettopp forbrukslån. Det minste lånebeløpet her lyder på kr 25 000 og det største er på kr 500 000. Du kan ta en pause i nedbetalingen på inntil 5 år, om du ønsker, og ellers kan lånet betales tilbake over 15 år som det maksimale. Den effektive renten vil i mange tilfeller ligge på mellom 14-18%. Heller ikke her kommer du unna de to faste gebyrene, nemlig etableringsgebyret og termingebyret.

Thorn

Mange kjenner kanskje Thorn fra kjøp eller finansiering av hvitevarer. Men Thorn tilbyr også vanlige forbrukslån på inntil kr 50 000. Lånebeløpene er ikke de største og derfor må du også betale lånet tilbake på maksimalt 6 år. Fordelen er at du blir raskere ferdig med nedbetalingen. Renten du må betale fastsettes etter en kredittvurdering, men den effektive renten går fra 12,33% og oppover. Også her må du betale et etableringsgebyr samt termingebyr.

Vær oppmerksom på at aldersgrensen er på 20 år for å søke om lån hos begge disse bankene.