Forbrukslån
Forbrukslån

Om du har bestemt deg for å søke om et forbrukslån, må du først og fremst finne det lånet du ønsker å søke på. Det finnes mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån. Betingelsene på et slikt lån kan være forskjellige ut fra hvor mye du trenger å låne, nedbetalingstid, rentenivå og diverse gebyrer.

Bruk en sammenligningstjeneste

Ofte lønner det seg å bruke en sammenligningstjeneste. Her har de gjerne satt opp de ulike lånene og betingelser. På den måten kan du enkelt se hvem som tilbyr lavest rente, de minste gebyrene og det høyeste lånebeløpet. Du kan også få en oversikt over hvor lang nedbetalingstid du kan få og hvilke betingelser banken stiller for at du kan søke. Når du har funnet det perfekte lånet for deg, da kan du begynne på søknadsprosessen.

Søknaden

Du søker om lån på nettsiden til den banken du vil søke hos. Her vil du finne et søknadskjema som må fylles ut. Husk å fylle ut informasjon om inntekter og eventuelt annen gjeld så nøyaktig som mulig. Det er slike tall som gjerne blir sammenlignet med tall i offentlige registre ved en kredittvurdering. Om du trenger et lån på mer enn kr 200 000, da må dere være to om å søke for å få søknaden godkjent. På nettsidene kan du også se hvor mye du må betale per måned, ut fra ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Når søknaden er ferdig utfylt sender du den av gårde elektronisk. Du vil ofte få svar i løpet av kort tid. Blir søknaden din godkjent vil du få tilsendt en e-post med tilsagn på lånet, samt lånedokumenter. Disse må signeres med BankID og da kan lånet bli utbetalt allerede dagen etter.