Forbrukslån
Forbrukslån

Det er ikke vår oppgave å fortelle deg hva som vil passe deg best, kredittkort eller forbrukslån. Det er et individuelt valg og må tas utfra behov og egen situasjon. Enkelte velger å ta opp både lån og søke om kredittkort, men det er ikke like smart bestandig. Du bør vurdere nøye hva du skal velge, også utfra hvilke kostnader det påfører deg.

Forbrukslån gir faste utgifter hver måned

Mange har behov for å vite hver utgift nøyaktig, og vil ha de samme utgiftene hver måned. I et slikt tilfelle bør ikke valget mellom forbrukslån eller kredittkort være vanskelig. Tar man opp et usikret lån vil man til enhver tid vite hva det koster pr måned, og når det er nedbetalt. Du får en sum utbetalt som du benytter som du vil, og har en fast plan for nedbetalingen. Dette er forutsigbart for både deg og banken. Velger man kredittkort vil utgiftene kunne variere og ingen god løsning for de som krever forutsigbarhet. I tillegg er rentenivået på forbrukslån lavere enn ved et kredittkort. Noe som gjør lån rimeligere over tid.

Kredittkort kan gi variable utgifter

Betaling med forskjellige kort har blitt den «vanlige» måten å betale for tjenester og varer på. Derfor har mange gått til anskaffelse av et kredittkort. Takler man variable utgifter vil dermed valget forbrukslån eller kredittkort bli kredittkort. Dette da du da har penger tilgjengelig nesten uansett, kontra et lån som blir brukt opp. Klarer man betale inn all benyttet kreditt innen den rentefrie perioden på et kredittkort er det ingen rente. Dermed en mye rimeligere løsning enn et lån. Klarer du derimot ikke å betale inn på denne måten kan kredittkort fort bli mye dyrere enn et lån. Når du da skal velge; vurder nøye dine økonomiske behov og krav til forutsigbarhet. Ingen er tjent med at du sitter med gjeld du ikke kan betjene.