Forbrukslån
Forbrukslån

I vrimmelen av lånetilbud finnes mange forskjellige forbrukslån. Det være seg i bank eller hos lånetilbydere på nett. Når man begynner å lete etter et tilbud har man ofte klart for seg hvor mye penger en kan trenge men kanskje ikke hvor en skal låne og hvilken type lån. Det finnes lån med sikkerhet og uten. Det finnes lån for oppussing og refinansiering. Det er egentlig bare å velge.

Små forbrukslån uten sikkerhet og billån uten sikkerhet.

Mange forbrukslån kan tas uten sikkerhet. Det vil si at en kan låne penger uten å stille noe i pant for lånet. De tradisjonelle små lånene vi kan ta hos for eksempel Ikano Bank. L’EASY eller OPP Finans kjenner man til fra tidligere. Det nye nå er at en kan også låne uten sikkerhet til bil, Enkelte tilbydere tilbyr nå billån uten sikkerhet opp mot kr 40 000. Denne typen lån, altså uten sikkerhet, er noe dyrere enn andre da risikoen for utlåner er høyere. Samtidig er det en mulighet for de som ikke har noe å stille som sikkerhet.

Siste skudd på stammen – oppussingslån

Huseiere har alltid noe som må fikses og repareres. Andre ganger ønsker man bare fornye. Tidligere var det banken man henvendte seg til for å eventuelt låne til dette. Skal man pusse opp for store penger er det i bank vanlig at en refinansierer huslånet, og legger oppussingssummen inn i det nye lånet. Dette har ikke alltid vært en mulighet for alle. Nå er det mulig for disse å få forbrukslån til oppussing. Enkelte lånetilbydere gir lån opp til kr 400 000 over 15 år til dette, bl.a. Bank Norwegian som var en av de første med dette tilbudet.