Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det vil si at man ikke stiller pant for lånebeløpet. Det gir flere sjansen til å få ta opp lån, men selv om det kan virke enkelt, er det noen ting som kan sette en stopper for lånet. Å få lån med en betalingsanmerkning er vanskelig. Så; hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning vil si at du har et uoppgjort økonomisk krav mot deg. Betalingsanmerkningen kommer når du har en inkassosak gående. Enkelte tror du får denne automatisk, om saken sendes til et inkassobyrå. Det stemmer ikke. Saken må gå til inkasso før betalingsanmerkningen er en realitet. Denne økonomiske heftelsen blir «hengende» ved navnet ditt frem til inkassosaken er løst. Det er ikke bare et forbrukslån som blir vanskelig å få da. Du kan fort oppleve at selv en forsikring blir vanskelig, eller et mobilabonnement. Det er kun en løsning; å bli kvitt anmerkningen.

Å bli kvitt en betalingsanmerkning

Har du planer om å søke et forbrukslån må du bli kvitt betalingsanmerkningen. Det betyr at du må ordne opp i inkassosaken, ved å løse inn beløpet som er til inkasso. Da skal betalingsanmerkningen slettes automatisk. Løser man ikke inn kravet skal anmerkningen også slettes etter 4 år, men å vente på dette er en dårlig løsning. Saken kan gjenopptas av inkassobyrået, om de går til rettslige skritt. Har du tidligere hatt en anmerkning og ikke får lån? Da bør du kontakte inkassobyrået og få denne slettet, ved å vise til at du har betalt kravet. Det hender nemlig at gamle betalingsanmerkninger ikke blir slettet. Vær også oppmerksom på at banker har en egen «svarteliste», og du kan være på den selv om du ikke har betalingsanmerkningen, når du søker forbrukslån.